Cocktail

Den gode cocktail

Den 21. januar 2023 har vi haft en hyggeligt foreningsmøde i røverhulen her i Brøndby og denne gang gik det stille og roligt for sig. Jens Nielsen havde fået lov til at bestemme aftenens tema og det var blevet sat til at handle om “Den gode cocktail”, hvilket naturligvis er et emne, som vi allesammen kan forene os omkring. Der er ikke mange mennesker som ikke sætter pris på en fantastisk cocktail, og hvis der er noget som Jens Nielsen er god til, så er det at lave Brøndbys bedste cocktails!

Vi er en gavmild forening og vi ønsker derfor naturligvis at dele disse opskrifter, tips og tricks med alle jer læsere, så herunder kan du finde et referat og herved tips fra vores foreningsmøde den 21. januar 2023.

Gode råd #1:

Når du skal lave en god cocktail, så handler det om forskellige elementer. Det er vigtigt at du anvender gode ingredienser og meget gerne naturlige, som er blevet dyrket og behandlet med omtanke og omhu. Du skal vælge det rigtige glas og det rigtige tilbehør til din cocktail, ligesom det spiller en stor rolle hvilket is du anvender og hvilken størrelse isen har. Cocktailen skal også have den helt rigtige temperatur, hvis du vil have at den skal smage ligeså godt som Jens Nielsens cocktails, hvorfor du som oftest bør køle dine glas ned før du hælder dine drinks op i glasset.

Gode råd #2:

Rysteteknikken skal være på plads, når du shaker din cocktail. Der er mange som tror at det bare er for at blære sig og se smart ud, at en bartender står og ligner en afrikansk regnvejrsdanser, når han ryster en cocktail inden den bliver hældt op i glasset. Men der er faktisk noget videnskab bagved mange af teknikkerne, som både handler om at få blandet ingredienserne tilstrækkeligt, men også at få kølet dem hurtigt og effektivt. Samtidig kan man åbne op for alkoholen på samme vis, som man gør med rødvin ved at slynge det rundt i rødvinsglasset.

Gode råd #3:

Lad være med at købe de billigste ingredienser nede i supermarkedet og så håbe på, at du kan lave cocktails der måler sig med dem man kan få nede i byen. Principperne er på mange måder det samme, som det er i køkkenet og i madlavningens verden, hvor råvarerne dominerer kvaliteten af slutresultatet. Så hvis du kan gå fordi de billigste ingredienser nede i det lokale supermarked og i stedet prøve at importere og fremfinde nogle økologiske og biodynamiske råvarer, der er blevet dyrket og fremavlet af passionerede mennesker, så vil vi godt garantere, at det vil have en positiv effekt på resultatet af dine cocktails. Vi er også mange som måske har nogle gode minder om fantastiske cocktails fra en ferie, som vi har været på – og sandheden vil oftest være, at det er fordi at de har haft adgang til bedre råvarer i det land, hvor vi har fået serveret vores drinks.

Gode råd #4:

Spørg bartenderen om ingredienser og hold øje med hans fremgangsmåde. Når du bestiller en cocktail ude i byen, så er det sjældent en hemmelighed hvordan bartenderne er nået frem til slutresultatet eller hvilke ingredienser han har inkluderet i sin drink. Derfor bør du altid spørge ham omkring disse ting, når du får noget som du synes smager fantastisk ude i byen. For det første, så vil du både blive klogere generelt på hvilke tanker der er lagt bag sammensætningen af drinken, ligesom du vil være bedre rustet, hvis du senere vil prøve at genskabe den hjemme i dit eget køkken eller hjemmebar. Bartendere er som oftest glade for at dele deres tips og tricks med andre.

Gode råd #5:

Smag dig frem! Husk at en god cocktail ikke altid skal være resultatet af en opskrift som du har fulgt nøje fra ende til anden. Du bør i princippet smage på den konstant fra start til slut og hver gang du tilføjer en ekstra ingrediens. Det er den sande måde hvorpå du altid vil kunne nå frem til en god cocktail.

Vi lagde låg på aftenen omkring kl. 22:15 den 21. januar 2023 og fordi at vi snart bevæger os ind i vinterferie-perioden, så er det lidt uvist hvornår det næste foreningsmøde kommer til at ligge.