hjemmebar

De perfekte barmøbler

Den 22. november 2022 havde vi atter et møde med alle foreningsmedlemmerne i vores røvenhule i Brøndby. Jan Jensen havde sat agendaen for mødet til at handle om “De perfekte barmøbler”, da han stod over for en større renoveringsopgave i hans villa og gerne ville udskifte og fornye hans gamle barmøbler. Vi fik derfor samlet flokken til en sund og inspirerende diskussion omkring gode råd til valg af de helt rigtige barmøbler.

Herunder kan du finde de råd og vejledninger, som de forskellige medlemmer kom med i forbindelse med diskussionen af emnet til foreningsmødet den 22. november 2022.

hjemmebar

Gode råd #1:

Det vigtigste når du etablerer en ny bar i dit hjem, uanset om du placerer den i stuen, en lounge, spisestuen, køkkenet eller et herreværelse, er at den passer ind og harmonerer med resten af boligen. Der skal være et naturligt flow fra hjemmet og til de mange elementer, som indgår i baren. Det kan være barstolene som skal passe med resten af stolene i hjemmet, såsom lænestole, spisebordsstole og køkkenstole. Ligeledes vil barborde også kunne trække på designelementer fra både spisebord og sofabord. De mange glas, tallerkener, bestik, kopper, remedier, tæpper og lignende elementer som også kommer til at indgå i baren, bør også have en kombination af relevans og sammenhæng til det øvrige hjem.

Gode råd #2:

Sørg for at du vælger møbler til baren med omtanke for hvilke typer af spiritus og drikkevarer, som du skal have plads til. Der er nogle mennesker, som foretrækker altid at drikke den samme type – det kunne eksempelvis være et glas whiskey eller en god rom. Andre foretrækker at blande cocktails, lave punch bowls eller servere spændende drinks, hvilket ændrer kravene for hvor meget plads der er brug for. Hører du til kategorien, som har brug for plads til mange forskellige flasker af spiritus, isterninger og ingredienser til at blande forskellige drinks, så skal du tænke det ind i valg af reol, skænk, vitrineskab eller bar bord. Der er også nogle som vælger at få en af de gammeldags globusser, som kan åbnes og have diverse lækre sager inde i.

Gode råd #3:

Vælg solide materialer til dine møbler, da en bar ikke passer særlig godt med sarte materialer. Der vil ofte være lidt ekstra slid på møblerne, da folk er i et mere afslappet humør og vil under påvirkning ikke altid tage så godt vare på anvendelsen af dem. Det kan være at man bevæger sig meget rundt i et sæde, det kan være at der bliver spillet ølbowling eller dart, som så kan ryge ind i barstolene eller det kan være at der er nogle, som ved et uheld kommer til at spilde forskellige ting i møblerne. Mange typer af stof, læder og træ vil ikke tage så godt i mod pletter fra spildte væsker og specifikt med syrlige drinks, så kan der opstå skjolde og andre mærker i møblerne. Vælg derfor altid møbler, som kan modstå og holde til de ting, som de skal udsættes for – især når der er tale om en bar og et muntert sted, hvor folk vil feste og drikke.

Gode råd #4:

En bar eller en bar lounge er ofte et sted hvor folk hænger ud i lang tid, da man gerne vil sidde og nyde sin drink eller en god cocktail. Derfor er det vigtigt, at møblerne er behagelige at opholde sig i henover en længere periode. Vi kender allesammen godt de trælse og hårde bar møbler ude fra værsthusene eller de lidt mere fancy barer. Årsagen her, er at man ikke ønsker, at folk skal sidde for behageligt, da undersøgelser har vist at man indtager og drikker mere, hvis man er lidt ubekvem. Herved køber man mere og baren vil tjene flere penge. Dette er ikke et element, som man skal bekymre sig om derhjemme og derfor kan du roligt have præference for behagelige møbler, hvor man kan sidde i timevis og have samtaler med sine venner og gæster.

Gode råd #5:

Nyt er ikke nødvendigvis et krav. En bar må godt være lidt snusket – ikke mindst på grund af det tidligere råd, hvor vi nævnte at man lidt oftere end normalt godt kan komme til at spilde lidt i møblerne. Derfor kan du med fordel kigge på genbrugsanstalter eller loppemarkeder for at finde dine nye møbler til baren.

Gode råd #6:

Husk at rengøre dine møbler. Det er specielt relevant hvis du vælger gamle og brugte møbler, som har fået lidt medtag og hvor der er kommet nogle pletter og forskellige mærker i dem. Det er vigtigt at man føler sig godt tilpas i en bar og at man har lyst til at sidde i møblerne. Nok kan der være plette og andre mærker, men det må ikke virke ulækkert eller på anden vis afskrækkende for de personer, som ønsker at sætte sig ned og nyde et godt glas hvidvin i baren.

Foreningsmødet blev hævet i god ro og orden kl. 21:59 den 22. november 2022 og det blev besluttet af Niels Johansen får lov til at bestemme temaet for det næste foreningsmøde.