Hjemmebar

Tips & tricks til hjemmebaren

Den 16. oktober 2022 havde vi et foreningsmøde i røvenhulen hvor der blev diskuteret og drukket på livet løs. Mødets emne blev denne gang bestemt af æresmedlem Bent Gertsen, som valget at det skulle være “Tips & tricks til hjemmebaren”, da han for nyligt var flyttet i et større hus og har fået overtalt lillemor til at de skulle etablere en hjemmebar i kælderen. Det var naturligvis et emne, som de fleste af os kunne støtte op omkring og det blev derfor hurtigt vedtaget.

Der mødte 14 medlemmer op inklusiv Simon Jakobsen, som for nyligt var indtrådt som nyt medlem. Dagen forløb som vanligt med fællesskål, velkomst seance, oplæsning af vedtægter og gennemgang af forslag til nye regler, idéer og investeringer.

Herefter følger de tips og tricks som blev delt på tværs af de fremmødte medlemmer i en uprioriteret rækkefølge.

Hjemmebar

Tips & trick #1:

Essensen i en hjemmebar er mængden af flasker, som du kan opbevare i eller omkring baren. Det kan være i et barskab, barglobus, på en reol eller i et køleskab. Det er vigtigt at du har et stort nok udvalg til at du både kan få dig en portvin som er lun og en som er afkølet, ligesom du skal kunne lave de drinks du foretrækker og samtidig have noget at tilbyde dine gæster. Det er derfor vigtigt, at der er rigeligt med plads til at kunne imødekomme det udvalg af flasker og mængder som passer til dette.

Tips & trick #2:

Placer hjemmebaren i kælderen hvis det er muligt eller så langt nede i boligen, som det kan lade sig gøre. Rumtemperaturen er oftest lavere, som nærmere du er jorden og det er endnu bedre, hvis du er under jordhøjde såsom i en kælder. Det hjælper både til at holde din portvin i en bedre temperatur, ligesom det gør at den kan holde længere. De fleste i foreningen foretrækker en lettere afkølet portvin, hvorfor det flerstemmigt blev vedtaget, at et køligere rum var at foretrække.

Tips & trick #3:

Invester i et vinkøleskab. Vinkøleskabe lader dig kontrollere temperaturen ned til de mindste decimaler og herved kan du sikre dig, at din portvin både holder i længere tid og er mere drikkevenlig, når den skal serveres. Det var kun 2 foreningsmedlemmer som ikke havde et vinkøleskab, men de overvejede begge at investere i et.

Tips & trick #4:

Find de helt rigtige barstole og barbord. Det hjælper ikke meget at have en hjemmebar, hvis ikke man har de tilhørende møbler, som gør at man kan sidde og nyde de dejlige dråber i nærheden af hvor man skænker eller tapper dem. Det kan være i flotte barstole eller bløde loungestole afhængigt af hvilke præferencer man har. Find desuden det helt rigtige barbord, som kan holde til at man spilder og sikr dig samtidig at det er behandlet på en måde, så rødvin og portvin ikke kan trænge ned i bordet og ødelægge det. Flere foreningsmedlemmer havde oplevet problemer med at rengøre egetræsborde.

Tips & trick #5:

Fadølsanlæg er vejen frem, hvis du ønsker at imponere med din indretning og gøre din bolig til et helt særligt sted at opholde dig. Du kan både anvende det i hverdagen, når du ønsker at skænke en fadøl ligesom du kan bruge det til særlige lejligheder, fodboldkampe eller når du har kammeraterne på besøg. Det smarte ved et fadølsanlæg er desuden, at du har øl til længere tid, da de mindste tønder kommer i 25Liter. Herved er der også mindre brok fra konen, som har sværere ved at opdage, at du drikker tit og ofte.

Tips & trick #6:

Sørg for at få installeret et tv og at du kan låse døren, så lillemor ikke kommer og forstyrer dig eller dit selskab i livets vigtigste begivenheder – nemlig dem som foregår i baren. Uanset om det er for at se en fodboldkamp eller andet, så er det en god ide at anskaffe dig dit eget TV i baren, således at du kan slippe for at se på lillemors Sex & the City og andre skandaleramte tv-serier.

Foreningsmødet blev hævet i god ro og orden kl. 22:54 den 16. oktober 2022 og det blev besluttet af Jan Jensen får lov til at bestemme temaet for det næste foreningsmøde.