COPENHAGEN COLHEITA CLUB

Test af semiblindsmagning - Vintage - november 2014En smagning der var ved at gå i vasken pga for mange afbud, blev i sidste øjeblik ændret til en test af tre vintage fra kassen, hvilket glædede nogle af de fremmødte. Samtidig benyttede smagepanelet lejligheden til at afprøve det meget populære koncept: semiblindsmagning!

Ved semiblindsmagning ved man hvilke vine der er på bordet, men ikke i hvilke glas de er skænket op.

Vinene skænkes fra hemmeligt nummerede karafler og smagerne er derfor uden præferencer til det enkelte glas vin og det burde give en mere objektiv bedømmelse.
En lille sjov detalje. I følge etiketterne er der åbenbart tvivl om, hvornår Fonseca Guimaraens blev etableret. Det bliver spændende at se, hvad Fonseca svarer på det spørgsmål!

Chris Forbes fra Fonseca Marketing svarer:
Fonseca har i 1990'erne haft en professionel vinhistoriker ansat til at gennemgå al internt arkivmateriale, og efter flere års research lå det bl.a. fast, at Fonseca blev etableret i 1815 og ikke 1822. Etableringsåret 1815 starter på etiketterne fra årgang 1996-97.Smagningens resultat
Vinene gives point efter en skala fra 0 - 5, hvor 5 er højest.
Er der i skemaet angivet et pointinterval, indikerer det, at der var divergens i bedømmelsen.
Vin nr. Producent/Type Point Smagsnote  

1 Quinta do Vesuvio
Vintage Port 1989
Aftappet 1991
Pointinterval 4 - 4,5 Ret sprittet i duften, svesker, solbær og lidt abrikos. Skarpe fadnoter og lidt røg. God frugtsmag og sødme - dog lidt mager. Kraftig, karakterfuld og lidt sprittet.
Meget mørk rød med en lidt brunlig kant.
 
2 Fonseca Guimaraens
Vintage Port 1995
Aftappet 1997
Pointinterval 4 - 4,5 I duften lidt overmoden sveskeblomme, fadnoter og et strejf af opløsningsmiddel og lidt mint. Kraftig smag med sveskeblomme, velintegreret sødme, lidt krydderi og mørk chokolade. Fyldig, med lidt fedme og en lidt tanninrig og fast afslutning.
Mørk rød med en let violet kant.
 
3 Fonseca Guimaraens
Vintage Port 1998
Aftappet 2000
Pointinterval 3,5 - 4 En temmelig fimset duft af bl.a. overmoden sveskeblomme, krydrede fadnoter, og lidt mint. Kraftig smag med sveskeblomme, god sødme og lidt krydderi, men igen et lidt fimset udtryk. Mellemfyldig. Med en lidt tanninrig og skarp afslutning.
Meget mørk rød med en lidt brunlig kant.
 


En god lille smagning hvor semiblindsmagningen bestod sin prøve! Semiblindsmagning bør bruges fremover ved horisontale- og blandede smagninger, hvor det er mest relevant.